Félixblog

... mert az angyalkák nem élnek a földön...

Friss topikok

  • Balogha: Kedves ??? Annyit akartam csak irni, hogy nem vagytok egyedul. Tudom, hogy mit erzel, es nagyon s... (2010.10.28. 14:51) Néhány gondolattal gazdagabban
  • AndráS: Hiszem, hogy mindenkinek küldetése van ezen a Földön. Akiket az Isten szeret, azoknak különleges k... (2010.08.31. 11:57) Úton
  • Füredi 3.0: Szeretnénk, ha tudnád, hogy naponta itt vagyunk ezen a blogon. (2010.08.24. 00:21) Álom volt csupán?

Linkblog

2010. augusztus 5. 20:35

2010.08.11. 18:17 - Felixblog.hu

Címkék: szív mentő újraélesztés tehetetlenség félix

Félix fiam kicsi szíve megszűnt dobogni. Október 30-án lett volna 3 éves.

Egész nap egy kicsit nyűgősebb volt a szokásosnál, talán érezte a közelgő hidegfrontot, ebéd után nem aludt, este fáradt volt már.

A mamája kezében korábban nem szokott módon felsírt, egyből odasiettem én is, próbáltam segíteni, hogy átveszem a feleségemtől, megpróbálom elterelni a figyelmét, de ő nem adta át azzal, hogy ez nem egy szokásos sírás, valami gond lehet. A következő pillanatban fennakadtak a szemei, teste elernyedt, egyértelmű volt, hogy nagy a baj.

Hívtuk a mentőket, ők közben telefonon segítettek, hogy mit csináljunk. Fejét kicsit hátraszegni, mellkasát 2 centire ütemesen benyomni: 1-2-3-4-5, ugyanezt ismételni 4-5 alkalommal, utána kétszer befújni a levegőt. Első 1-2 alkalommal jött fel kicsi hányás, azt a feleségem igyekezett kitörölni a szájából, majd ismét a szívmasszázs.

A mentők 12 perc alatt értek ki, egyből monitorra tették, látszott hogy nagyon tudják a dolgukat. Félix karján már nem találtak eret, de mondtuk, hogy a nyakán baloldalt van egy komoly vénája, oda kötötték be az infúziót. Több mint 1 órán át próbálták újraéleszteni, újra működésre bírni a szívét, de nem sikerült.

Utólag elmondta a mentőtiszt, hogy kiérkezésükkor már teljesen tágak voltak a pupillák, ami arra utal, hogy semmiféle agyi tevékenység nem volt, ami 4-5 perc után már beláthatatlan és visszafordíthatatlan követkeményekkel szokott járni.

Iszonyatos érzés volt az a tehetetlenség, amit a közel másfél óra alatt éreztünk. Azonnal láttuk, hogy nagyon nagy a baj, tudtuk is, hogy mit kell csinálni, mikor kiértek a mentők ők is megnyugtattak bennünket, hogy mindent jól csináltunk addig, igazából ők is csak néhány gyógyszerrel többek nálunk, amik adnak egy hirtelen lökést a szívnek, de elmondásuk, illetve a monitoron látottak szerint ezek sem segítettek semmit sem.

A mentőtiszt ezután elmondta, hogy ők már szóltak az ügyeletes orvosnak, ő már elindult, megírja a szükséges papírokat, és elmondja a továbbiakat. De ők addig is itt maradnak, megvárják az orvost.

Egy hölgy jött ki, 3 perc alatt végzett, elmondta hogy most szólnunk kell egy cégnek, aki kijön a Félixért, és beviszi a kórházba. Nevet nem mondhat mégcsak felsorolásszerűen sem, nagynehezen rájöttem, hogy temetkezés címszó alatt találok ilyet, egyiket felhívtam, 30-40 percet mondtak.

Közben hívtam anyósomékat, anyámat, hogy mi történt, egyből indultak.

Aztán hívtam a nagyobbik fiam (Márton, 19 éves), aki éppen nyári munkán van, délutános műszakban este 10-kor végzett, épp hazafelé tartott a buszon. Szóltam neki, hogy lemegyek elé, nem akartam kitenni annak, hogy egy halottas autó elmenjen mellette, vagy netán a ház előtt lássa meg, mikor hazaér.

A bejegyzés trackback címe:

https://felix.blog.hu/api/trackback/id/tr542215243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása