Félixblog

... mert az angyalkák nem élnek a földön...

Friss topikok

  • Balogha: Kedves ??? Annyit akartam csak irni, hogy nem vagytok egyedul. Tudom, hogy mit erzel, es nagyon s... (2010.10.28. 14:51) Néhány gondolattal gazdagabban
  • AndráS: Hiszem, hogy mindenkinek küldetése van ezen a Földön. Akiket az Isten szeret, azoknak különleges k... (2010.08.31. 11:57) Úton
  • Füredi 3.0: Szeretnénk, ha tudnád, hogy naponta itt vagyunk ezen a blogon. (2010.08.24. 00:21) Álom volt csupán?

Linkblog

Amit a blog elfed

2010.09.13. 00:46 - Felixblog.hu

Címkék: blog angyalka csönd

Tegnap visszaolvastam néhány bejegyzést a blogban.
Sajnos messze nem tartunk még ott, mint az írásokból kitűnik. Sokszor annyi ideig szerkesztem a bejegyzéseket, mint amennyi időt igénybe vett a megírásuk. Próbálom követhetővé tenni a gondolataimat.

Iszonytató az a csönd, ami körbevesz bennünket. Felfoghatatlan az Angyalkánk, hogy korábban minden ébren töltött pillanatában lefoglalta egyikőnket, most nem sűrgölődik, csacsog körülöttünk naphosszat. Ahogy az is felfoghatatlan, hogy így, minden előzmény nélkül ragadták el őt tőlünk.
És ez még mindig csak rólunk szól. Még csak a mi fájdalmunkat, elszalasztott lehetőségeinket, talán soha vissza nem térő boldogságunkat síratjuk.
Félixről, az ő elvesztegetett reménybelien boldog és kiegyensúlyozott életéről, amiben nem lehetett része, még nem is igen szóltam. Pedig ez is nyomaszt, ennek elviselhetetlen terhe is nyomja a szívünket. Ha nem is az, hogy mi nem biztosítottuk neki a hosszú életet, persze időnként újra és újra feltesszük magunknak a kérdést: mit kellett volna másképp csinálnunk aznap este? Naponta újra átéljük azt az tehetlenséget. Különösen az esték, ahogy kezd besötétedni, az hozza elő augusztus 5-e estéjének borzalmát.
De nem jobb a reggel sem. Felébredünk, és csalódottan látjuk, hogy nincs közöttünk senki. Csak Félix egy kedves fényképe van az ágykeret polcán.
Ha már felébredtünk, nem tudunk az ágyban maradni, gyorsan felkelünk, felöltözünk. Megszoktuk, hogy dolgunk van. De most nincs. Kezdetét veszi az üresség, az emlékezés, a merengés, az irracionális vágyakozás a megváltoztathatatlanért.
Nem jó a tiszta fej. Az a jó, ha valamibe belefeledkezünk. De semmi nem tud lekötni bennünket, így percek múlva ismét a kegyetlen sorson merengünk. Vagy sírunk. Mert elég csak egy összenézés, és máris könnybelábad mindkettőnk szeme. Pedig tudunk mosolyogni, amikor a Félixről beszélgetünk, mikor valamelyik mondatát vagy történést idézünk fel.
Elmondhatatlanul hiányzik Félix bájos kis lénye!
Édes Istenem, mit tettél velünk? Ha kivívtuk valamivel a haragodat, miért így büntetsz bennünket? Ezekután már neked sincs eszköz a kezedbe, mert ennél csúfabb dolgot, ennél elvetemültebb büntetéssel már sújthatsz bennünket!
Tudom, minden szülő odavan a saját gyermekéért. De Félix – mint már mondtam – nem csak nekünk okozott mérhetetlen örömet, hanem minden családtagnak, barátnak, ismerősnek és ismeretlennek. Ha végigmentünk az utcán, és valaki ránézett, nem tudott annyira rideg és szenvtelen maradni, hogy legalább a szeme sarkában ne jelent volna meg kicsi mosoly, amit a Félix váltott ki belőle.
Persze, elvakult és elfogult vagyok. De az alábbi képeken látni lehet azt a sugárzást, ami bearanyozta a mi életünket az utóbbi 3 évben.

10 hónaposan:

 

Szintén 10 hónapos ezen a képen is:

 

Ekkor már majdnem 1 éves:

 

Azért komoly is tudott lenni:

 

A ragyogás az állandó:

 

Szeretni is tudott:

 

Ez a legutolsó képsorozat egyik legjobb képe, július 12-én készült:

 

Ha valaki ezen képek láttán azt mondja, hogy Félix csak egy átlagos, aranyos kisgyerek volt, az nem jó emberismerő. Elég a szemébe nézni, még így, fényképen keresztül is megborzongok, annyira őszinte, mélyreható a nézése, kedves a mosolya.

Édes kicsi csillagom, nagyon hiányzol a mamának is, a papának is és a Mártonnak is!

A bejegyzés trackback címe:

https://felix.blog.hu/api/trackback/id/tr632291885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása