Félixblog

... mert az angyalkák nem élnek a földön...

Friss topikok

  • Balogha: Kedves ??? Annyit akartam csak irni, hogy nem vagytok egyedul. Tudom, hogy mit erzel, es nagyon s... (2010.10.28. 14:51) Néhány gondolattal gazdagabban
  • AndráS: Hiszem, hogy mindenkinek küldetése van ezen a Földön. Akiket az Isten szeret, azoknak különleges k... (2010.08.31. 11:57) Úton
  • Füredi 3.0: Szeretnénk, ha tudnád, hogy naponta itt vagyunk ezen a blogon. (2010.08.24. 00:21) Álom volt csupán?

Linkblog

Előzmény?

2010.08.11. 19:58 - Felixblog.hu

Címkék: mri eeg kórház mentő görcs ájulás szemvizsgálat kardiológia ischemia

Egyelőre nem tudjuk, mi történt a mi kis angyalkánkkal.

A mentőtiszt a tünetek (előtte szokatlan, talán fájdalmas sírás néhány másodpercig, majd eszméletvesztés) hirtelen szívhalálra gyanakodott.

Tavaly októberben, 2 nappal a 2. születésnapja előtt már elájult.

Anyósomékhoz mentek a feleségemmel, dél körül értek oda, a legutolsó lépcsőfoknál érezte a feleségem, hogy elengedi magát, anyósom látta szemből, hogy fennakadnak a szemei. Gyorsan berohantak vele a lakásba, pulzus rendben volt, hívták a mentőt, 1 perc után sikerült legalább a pihegő légzést produkálnia.

A mentők 5 perc alatt ott voltak, átvették a szokatlanul sírdogáló kisfiam, feleségemmel együtt bevitték őket a kórházba.

A kórházba érkezéskor beállt nála egy görcs, ami miatt adtak neki egy görcsoldót, nyugtatót. Mondták, hogy emiatt most biztosan 3-4 órát aludni fog.

Apósom hívott telefonon, hogy a Félix elájult, bent van a kórházban, most vizsgálják. A munkahelyem nem volt közel az otthonunkhoz, de ilyen hosszúnak még sosem tűnt az út.

Mikor odaértem, még aludt. Aztán hamarosan felébredt, nagyob bágyadtan konstatlálta, hogy kik vannak körülötte, de rögtön vissza is aludt.

Az orvosok felkészítettek bennünket arra, hogy ha majd felébred, meglehetősen bágyadt lesz, de ne ijedjünk meg, ez a nyugtató hatása. Ehhez képest 5 óra alvás után úgy ébredt, mintha mi sem történt volna, ő már indulna is haza.

Persze erről szó sem lehetett, a következő 2 napban számos kivizsgálás várt rá. EEG, kardiológia, szemvizsgálat. Hál'istennek minden tünete negatív lett.

A születésnapján úgy engedtek bennünket haza, hogy semmiféle szervi problémát nem találtak, de a megnyugtatásunkra javasolják egy MRI-vizsgálat elvégzését is, ami mindenféle szervi problémát megmutat. Igaz, mivel kisgyermekről van szó, csak altatással tudják biztosítani, hogy közben ne mozogjon, aminek megvan a maga kockázata, de volt időnk eldönteni, hogy vállaljuk-e a vizsgálatot.

Eleinte hezitálás nélkül a vizsgálat mellett voltunk, aztán 1 héttel az MRI időpontja előtt elkezdtünk vacillálni, de végül a tisztánlátás, illetve a későbbi esetleges rizikók megismerése okán vállaltuk. Lényegében negatív eredményt hozott, semmilyen szervi rendellenességet, nem mutatott ki. A homloki részen ugyan volt néhány ischemia-s pont, de ezekről elmondták, hogy ugyan vérellátási elégtelenség miatt kialakult elhalt agyi területek, ami talán a születésekor történhetett, ha nehezen jött világra (megküzdött ugyan a lelkem, de egyébként nem volt semmi gond). Emberek ezrei élnek ilyen pontokkal, gócokkal a fejükben, de semmi zavart, gondot, veszélyt nem jelentenek ezek.

Fentiek alapján is mondta a mentőtiszt, hogy ő nem feltétlenül lát összefüggést a tavaly őszi ájulás és a most történtek között, de a végső szót ezügyben természetesen a pathológiai vizsgálat mondja majd ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://felix.blog.hu/api/trackback/id/tr242215401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása