Félixblog

... mert az angyalkák nem élnek a földön...

Friss topikok

  • Balogha: Kedves ??? Annyit akartam csak irni, hogy nem vagytok egyedul. Tudom, hogy mit erzel, es nagyon s... (2010.10.28. 14:51) Néhány gondolattal gazdagabban
  • AndráS: Hiszem, hogy mindenkinek küldetése van ezen a Földön. Akiket az Isten szeret, azoknak különleges k... (2010.08.31. 11:57) Úton
  • Füredi 3.0: Szeretnénk, ha tudnád, hogy naponta itt vagyunk ezen a blogon. (2010.08.24. 00:21) Álom volt csupán?

Linkblog

Érthetetlen

2010.09.15. 01:21 - Felixblog.hu

Címkék: rendőrség baba sír temető feleség márton görcs

Ma voltam a rendőrségen, betekinthettem a vizsgálati jegyzőkönybe. Nem volt könnyű olvasmány, feleségemnem nem mutatom meg semmiképp, de igazából büszkeséggel töltött el, hogy mindene szép, a korának megfelelően fejlett és egészséges volt. Még várnak pár kiegészítő eredményt, de lényegében megállapítható, hogy Félix ugyan teljesen egészséges volt, de volt ez a görcs, ami leállította a légzését és a keringését.
Nem értem. Persze talán az sem lenne jobb, ha bármit találtak volna, és kiderül arról, hogy esetleg már fel lehetett volna figyelni rá tavaly októberben. Rengeteg kérdésem lesz majd a pathológus főorvoshoz, remélem lesz hozzám türelme. Muszáj tisztába tennem az okot, megértenem hogy mi zajlott le augusztus 5-én 20:35-kor. Félix emlékéért is, de önmagunkért, illetve az esetleges újabb babáink érdekében is.

A rendőrnyomozó, aki eljár Félix ügyében, egy volt gimnáziumi osztálytársam.
Nagyon együttérző, nagyon jó beszélgetni vele, mert apaként hasonló félelmei, gondolatai vannak, mint nekem. A gimnáziumban nem voltunk sehogy sem egymással, nagyon csendes srác volt, de most tényleg nagyon jólesik, hogy úgy kezeli a történéseket, ahogy teszi.
Voltam a temetőben is, egyedül mentem. Ma volt a legrosszabb. Zokogtam a sírnál, képtelen voltam összeszedni magam. Édes Istenem, nem tudom elhinni, hogy nincs már az, akiért az elmúlt években éltünk, és mindent alárendeltünk!
Feleségemmel többször is arra jutottunk, hogy nem is tudunk visszaemlékezni arra az időszakra, amikor Félix még nem született meg. Persze, emlékszünk dolgokra, tudjuk mivel foglalkoztunk, hol tartott a ház és a kert építése-szépítése, de el nem tudjuk képzelni, hogy mi töltötte ki a szívünket. Mintha Félix születésével új életet kezdtünk volna.
Félreértések elkerülése végett: tudom, Márton akkor is volt nekünk, meg is adtunk neki is mindent, ami akkori eszünkkel, szívünkkel, lelkünkkel kitellett, most is foglalkozunk vele, különös tekintettel, hogy neki sem könnyű feldolgozni Félix tragédiáját. Nem felejtettük el őt, de ő úgy 13-14 évesen a gyermekkort végigkísérő elszakadási folyamatnak abba a fázisába ért, amikor már az ő egyéni szabadságkomfortja azt kívánta, hogy ne telepedjünk rá, ne akarjunk róla mindent tudni, ne szóljunk bele a hétköznapok részleteibe. Bizalmat kapott, és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy nem élt vele vissza. De ebből is látható, a korábbiakhoz képest töredéke szülőszerep jutott onnantól számunkra.
Feleségem ismét volt hétfőn és kedden az egyetemen oktatni. Jó látni ilyenkor benne a régi tüzet. Remélem, sikerül neki találni valamilyen könnyebb délelőtti elfoglaltságot, ami mellett továbbra is tudna oktatni az egyetemen.
Este beszélgettünk. Elmondta, hogy egyre határozottabb benne a szándék, az elhatározás, hogy terhes szeretne lenni.
Paradox a helyzet. Bevallom, nem tudom megmondani, hogy efféle cél és döntés nélkül képesek lennénk-e megerősödni annyira, hogy meghozzuk magát a döntést. Előre próbálunk menekülni, de abban bizonyos vagyok, hogy van annyi eszünk és szívünk, hogy a reménybeli új jövevénynek ugyanúgy meg tudunk adni mindent, mint nem vesztettük volna el Félixet. Tudjuk és érezzük, hogy nem Félix helyett és az ő pótlására szeretnénk babát, hanem önmagáért szeretnénk őt. Persze egyúttal segít is elterelni, lekötni a figyelmünket, betölteni az űrt, de ez már inkább hozadéka, mint eredője a döntésünknek.
Így legyen!

A bejegyzés trackback címe:

https://felix.blog.hu/api/trackback/id/tr482297198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása